Субота, 18 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

 

Літературно-музичний вечір

до 70-річчя від дня народження

українського письменника Сергія Грабаря

 

9 травня в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого  відбувся літературно-музичний вечір, присвячений 70-річчю від дня народження Сергія Грабаря, українського письменника, києвознавця, чия творчість і діяльність відіграють  значну роль у культурному житті столиці.

Сергій Грабар відомий як автор поетичних збірок: «Натхнення», «Пелюстки надії», «Твоє ім'я» та ряду прозових творів, серед яких «Святополк II Ізяславович», «Від першої особи», «Стан душі», «Кава Меланж», «Ритуал» та інші. Твори письменника перекладені іноземними мовами, друкувались у Хорватії, Азербайджані, Ірані, Німеччині та Грузії. Як перекладач співпрацює з провідними видавництвами України.

Перу автора належать численні статті  та публіцистичні матеріали, які займають важливе місце в дискурсах історії, культури, релігії, літератури, музики та живопису.

Як голова Всеукраїнської асоціації джазу та організатор Міжнародного джазового фестивалю «Єдність», Сергій Грабар відомий своєю пристрастю до музики, то ж захід став подією, яка поєднала літературу та музику в одному просторі.

Під час літературно-музичного вечора прозвучали твори письменника у авторському виконанні. Виконання поетичних та прозових творів разом з імпровізованою музикою лауреата міжнародних джазових фестивалів В'ячеслава Полянського створило особливу атмосферу, де слова та мелодії перепліталися, відтворюючи літературні образи в живому звучанні.

Літературно-музичний вечір став подією, яка зібрала разом шанувальників творчості Сергія Грабаря, його друзів та колег. Вони обмінялися думками та враженнями, відзначаючи вагомий внесок письменника в сучасну українську літературу та вплив його києвознавчих досліджень на культурне життя столиці.

На завершення зустрічі організатори та гості побажали пану Сергію міцного здоров'я, невичерпного натхнення та успіхів у його подальших творчих починаннях.

 

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу соціокультурної діяльності Людмила Кудря