Субота, 4 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Концерт

«Люблю я пісню українську»

Українська пісня - духовний скарбом, який єднає людей, несе заряд енергії, добра та любові.

30 квітня 2024 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбувся концерт вокальної музики за участі лауреатки міжнародних конкурсів, доцента кафедри оперного співу Національної музичної академії ім. П. І. Чайковського Валентини Андрєєвої та її учнів.

Це була емоційна подорож у царину професійної пісенної культури, де кожне слово – окрема думка, а кожна проспівана нота – подих вічності. Через витончену мелодику та проникливі тексти присутні в залі почули живий голос української душі та відчули справжню магію композиторської творчості, коли в сплетінні музики і слова народжується пісенні образи, в яких зосереджена квінтесенція українського духу, з його філософськими і життєвими сенсами.

У концертній програмі прозвучали символічні для вітчизняної культури вокальні твори, в яких розкривається глибокий зв'язок з історією українського народу, його традиціями та духовними цінностями. Зокрема, пролунали пісенні твори корифеїв української музики – «Садок вишневий коло хати», романси з опер «Запорожець за Дунаєм» та «Тарас Бульба», обробки народних пісень та вокальні твори, написані українськими композиторами  на слова Тараса Шевченка.

Дякуємо Валентині Андрєєвій та її талановитим учням за незабутню подорож у світ пісенних образів, з любов’ю витканих справжніми майстрами музичного і поетичного слова.

 

Інформацію підготувала зав. відділу соціокультурної діяльності

Олена Сливка