П’ятниця, 19 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Прес-анонс

 

Виставка живопису Петра Смиковського

 «ЯПОНІЯ ДАЛЕКА І БЛИЗЬКА»

 

В рамках проведення в 2017 році Року Японії в Україні у Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого організована виставка живопису Петра Смиковського, українського художника, члена Національної спілки художників України.

imageПетро Смиковський – відомий митець, творчий потенціал якого є глибоким і безмежним. Його творчість має виразно окреслений національний характер, а творча доля унаочнює шлях сміливих шукань і звершень, бажання відтворювати красу природи.

     Народився на Житомирщині. Здобув ґрунтовну фахову освіту: навчався в Желєзногорському художньому училищі за спеціальністю живописець-педагог; у 1990 році закінчив Український поліграфічний інститут імені Івана Федорова за спеціальністю художник-графік.

Лауреат премії Державної прикордонної служби України «Смарагдова ліра» (2010 р.) у номінації «Образотворче мистецтво», член Асоціації філософського мистецтва (з 2011 р.).

Художник багато подорожує. Побачене фіксує на полотні, в пам’яті й    серці. Особливе місце у його творчості займає тема Японії.

Пропонована експозиція «Японія далека і близька» містить 25 полотен. Роботи Петра Смиковського про дивовижну країну вранішнього сонця є своєрідним творчим містком між Україною та Японією, художником і глядачем.

На полотнах – унікальні краєвиди, цікаві сюжети, чарівні персонажі. В образах природи Японії, автор відтворив найтонші відтінки настрою і переживань, передав особливі прикмети, поезію повсякденних мотивів.

Кожна робота майстра – це авторське відчуття дійсності, зіткане з приємних пастельних кольорів. Вони дають можливість доторкнутися до витонченого і чутливого, проте дуже потужного «світу сприйняття» та «творення світу».

 

Презентація виставки за участі автора відбудеться

5 грудня 2017 року о 16:30 в Арт-галереї

Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого

за адресою вул. Михайла Грушевського, 1,  2-й поверх.

 

Термін експонування: з 1 грудня 2017 р. по 3 січня 2018 р.

Вхід вільний.

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу соціокультурної діяльності  Мазаєва О. В.