Субота, 27 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Виставка живопису  Володимира Гудова

«Спогади про літо»

 

imageВолодимир Анатолійович Гудов

Учасник ліквідації наслідків аварії

на ЧАЕС 1986 р.

 Полковник запасу. Посол Миру.

Голова комітету

по роботі з військовослужбовцями

Всеукраїнської спілки ліквідаторів-інвалідів «Чорнобиль – 86».

Спеціальний кореспондент газет

«Пост Чорнобиль»,

  «Екологія та соціальний захист».

Член Національної спілки журналістів України.

Художник-живописець

Лауреат Всеукраїнських та Міжнародних художніх виставок

 

 

2016 рік в Україні оголошений роком вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і пам'яті жертв Чорнобильської катастрофи (Указ Президента України № 702/2015 «Про заходи у зв'язку з 30-ми роковинами Чорнобильської катастрофи».

З 2006 року, щорічно, 14 грудня, в день завершення будівництва саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком ЧАЕС, відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Автор мистецької виставки «Спогади про літо» Володимир Гудов вважає 14 грудня – День ліквідатора, як і тисячі героїв, які чесно виконували свій обов’язок, рятуючи співвітчизників від ядерного вогню реактора, Своїм Днем. Завдяки їх героїзму життя продовжується і ми спостерігаємо красу навколишньої природи. 

Володимир Анатолійович Гудов народився 1956 року в с. Мачулищі на Сумщині. Закінчив Українську сільськогосподарську академію (нині Національний аграрний університет). За фахом – інженер-механік.

Весною 1986 року  Володимир Анатолійович отримав виклик до військкомату і одержав призначення до в/ч 32207. Це був окремий батальйон спеціального захисту № 731, на який покладалася відповідальна та особливо небезпечна робота – збирання радіоактивного бруду в приміщеннях третього і четвертого блоків, дезактивація приміщень Чорнобильської атомної станції. Згодом Володимир Гудов  відтворив ці події у своїй книзі «731 спецбатальйон».

Після ліквідаційних робіт на ЧАЕС почалися трудові будні, та втрачене у Чорнобилі здоров’я далося взнаки. Вимушений був вийти на пенсію. Прокинулося бажання, що багато років  чекало свого пробудження, – випробувати себе у живописі. Володимир Анатолійович повністю віддався творчості. Перші кроки були важкими, але воля і талант подолали всі складності. Впродовж останніх двадцяти років пише чудові картини у стилі класичного реалізму. Вирізняючись щирістю, чистими кольорами, вони  здобули схвалення серед шанувальників живопису.

Художника, який відчув біль і страждання людей, бачив страхіття зруйнованого атомного реактора, приваблює краса рідної природи, живописні українські краєвиди. Автор намагається відтворити на полотнах мальовничі куточки всіх областей  нашої чарівної України, зокрема, Полтавщини, Львівщини, Сумщини.

Володимир Гудов – учасник Всеукраїнської виставки виробів та художніх творів (2011 р.), постійно діючої Всеукраїнської виставки Національної спілки художників України та Асоціації членів НСХУ- учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. У творчому доробку автора чотири персональні виставки. Роботи художника знаходяться в Україні, Польщі, Німеччині, США, Канаді, Єгипті, Росії.

У 2011 році захистив дисертацію на тему «Ядерний фактор у міжнародних відносинах та дипломатії» і здобув науковий ступінь доктора філософії в галузі міжнародних відносин.

Нагороджений орденами  Української Православної Церкви – «Хрещення Київської Русі» (2013 р.), «Преподобного Нестора Літописця» (2016 р.); дипломами учасника Міжнародної програми «Мистецький Олімп» (2010 р.), Всеукраїнських  проектів  «Золотий фонд нації» (2011 р.) та  «Обличчя України. Імена. Портрети. Долі.»

Нинішня мистецька виставка містить 23 твори живопису.

 

Презентація виставки відбудеться 8 грудня 2016 року о 16:00.

за адресою: НПБУ, вул. Михайла Грушевського, 1.

 

Термін експонування: 5 грудня 2016 р. – 10 січня 2017 р.

 

 Інформація підготовлена відділом СКД.