Субота, 27 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Фотовиставка Миколи Заварики

«Океан любові»

 

І знову в гостях Національної парламентської бібліотеки України вже знаний нами фотохудожник, дайвер Микола Заварика із фотовиставкою «Океан любові».

Попередня фотовиставка «Вітер мандрів» (2011) була присвячена Музі далеких мандрів, а нинішня – Любові, яка покликана врятувати світ. Любові до рідних, близьких, до навколишнього середовища і, особливо на цій виставці, до підводного царства, населеного прекрасними витворами природи та його мешканцями.

Як зазначає автор, потреба зафіксувати те, що бачиш в океані з’явилася тоді, коли займаючись дайвінгом відчув, що не вистачає  чудових епітетів для опису друзям і близьким незвичайної пишності підводних красот. Ось тоді і вирішив показати людям красу та унікальність світу через фотографії і вперше потягнув фотокамеру під воду. Тепер не розлучається  з нею і  на суші.

В експозиції представлено 52 кольрові  та  чорно-білі фотографії.

Запрошуємо всіх охочих завітати на виставку і спробувати уявити себе в глибинах океану та помилуватися його насельниками. 

Ознайомитися з роботами можна у холі 2-го поверху центрального приміщення НПБУ за адресою: вул. Грушевського, 1.

Термін експонування: 23 травня – 6 липня 2015 р.

Про автора: 

Заварика Микола Миколайович народився 16 жовтня 1966 року. Живе у Києві. Освіта – вища. У 1989 році закінчив Маріупольський металургійний інститут (нині Приазовський державний технічний університет) за спеціальністю  інженер-металург. Із 1985 по 1987 рр. – служив у Прикордонних військах на кордоні з Іраном. Одружений, має сина.

Любов до фотографії прищепив у дитинстві батько. Згодом поштовх до активної фотографічної діяльності М. Завариці дав Маріупольський фотоклуб «Берег». Першою виставкою, в якій брав участь, була виставка Маріупольського фотоклубу «Сприйняття» восени 2009 р., де і одержав свої перші нагороди в номінаціях пейзаж, анімалістка і кращі фото виставки.

У квітні 2010 р. брав участь у Х та ХІ Міжнародних фестивалях підводного зображення «Срібна акула». Нагороди: Гран-прі за кращу підводну фотографію, диплом за кращу підводну фотографію в номінації «Морські і річкові тварини», диплом НСФХУ.

Брав участь у міських фотовиставках «Євро 2009», «Місто в об’єктиві», «Мить прекрасного», в ювілейній виставці «35 років Маріупольському фотоклубу», «Весняний вернісаж» та ін.

Учасник 5-го Міжнародного салону художньої фотографії «Фотовернісаж на Покрову 2010», 2-го Міжнародного салону фотографії «EXPOSED» в Словенії, «WORLD FESTIVAL OF UNDERWATER PICTURES – 2010» у Франції.

З 2011 року – член НСФХУ.

Захоплення: фотографія, дайвінг, подорожі, колекціонування головних уборів народів світу. Життєве кредо – «Люблю життя в усіх його проявах».

 

Інформація підготовлена відділом СКД НПБУ