Вівторок, 16 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

До 200-річчя з дня народження Т. Г. Шевченка (1814-1861)

 

 

Він був сином мужика – і став
володарем
у царстві духа.
Він був кріпаком – і став
велетнем
у царстві людської культури.
 

Іван Франко

 

imageТворчість Т. Г. Шевченка – визначне досягнення українського народу в галузі духовної культури, а його безсмертна спадщина — одна з найбільших вершин людського генія. В історію людської культури він увійшов не тільки як геніальний народний поет України, а й як найбільший, поряд з О. Пушкіним і А. Міцкевичем, поет слов'янства, як поет-гуманіст світового значення. Ім’я та поетичні твориТ. Г. Шевченка стали відомі за межами України ще у 1840 році відразу після виходу в світ його першої віршованої збірки “Кобзар”. Вірші геніального українського поета, перекладені на десятки мов, стали невід’ємною частиною національної культури багатьох народів світу.

 

Книжкова виставка ”Твори Тараса Шевченка мовами світу” складається з двох частин:  вітчизняні та зарубіжні видання творів поета та літературознавчі дослідження, присвячені творчості Т.Г. Шевченка

 

Представлені на виставці книги експонуються у  "Читальному залі документів іноземними мовами" за адресою: вул. Набережно-Хрещатицька, 1, ІV поверх.


1/99
Твори англійською мовою

She­v­c­he­n­ko, Ta­ras.

The po­e­ti­cal works of Ta­ras She­v­c­he­n­ko : the Ko­b­zar / Ta­ras She­v­c­he­n­ko; transl. from the Ukr. by C. H. An­d­ru­sy­s­hen a. Wa­t­son Ki­r­c­kon­nell; pref. by C. H. An­d­ru­sy­s­hen. — To­ro­n­to : Univ. of To­ro­n­to press, 1964. — LI, 563 p. : [6] l. ill., front. portr.

Шифр зберігання Англ/п  S554