Субота, 20 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Відділ міжбібліотечного абонемента

 

Відділ міжбібліотечного абонемента (МБА) як самостійний структурний підрозділ Бібліотеки створено у 1968 році на базі однойменного сектору відділу обслуговування.     Основними напрямами діяльності відділу є:

- забезпечення доступу користувачів до інформаційних і документних ресурсів бібліотек України;

- розвиток співробітництва з питань міжбібліотечного обслуговування користувачів з бібліотеками України і зарубіжжя, участь у роботі Секції з міжбібліотечного абонемента держав-учасниць СНД.

Одним із головних завдань відділу є координація роботи міжбібліотечного абонемента  з бібліотеками інших систем і відомств, серед яких Національна бібліотека України ім. В.І. Вернадського, Державна науково-технічна бібліотека України, Національна історична бібліотека України, Державна науково-педагогічна бібліотека України ім. В.О. Сухомлинського, Державна наукова сільськогосподарська бібліотека НААН, Наукова бібліотека ім. М. Максимовича Київського національного університету ім. Тараса Шевченка та інші.

Обслуговування по МБА є комплексом обслуговування віддалених користувачів з надання документів у тимчасове або копій у постійне користування за їх запитами, з використанням  технології традиційного МБА та онлайнової послуги «ЕЗД» (електронного замовлення документів).    

З 2015 року відділ здійснює обслуговування через абонемент користувачів з постійним читацьким квитком у приміщенні бібліотеки по вул. Набережно-Хрещатицька, 1, де  створено комфортні умови для замовлення та отримання бібліотечних документів, у т.ч. представлених  у спеціально організованому фонді відкритого доступу.

image

 

 

Наша адреса:

вул. Набережно-Хрещатицька, 1, м. Київ 04070

 

Графік роботи:

вівторок – субота: з 10:00 до 18:00

неділя, понеділок – вихідні дні

четверта п’ятниця місяця – санітарний день

 



Обслуговування користувачів абонемента  (к. № 110а)  

 

вівторок – субота: з 10:00 до 18:00

неділя, понеділок – вихідні дні

четверта п’ятниця місяця – санітарний день

e-mail: abonement@nplu.org

 

Контактна інформація:

завідувач відділу – Ушкевич Олена Миколаївна

e-mail: mba@nplu.org