Субота, 4 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

«Володимир Висоцький – людина, поет, актор».
Захід, присвячений 80-річчю від дня народження всесвітньо відомого барда

 

20 січня 2018 р. у Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбувся захід, присвячений 80-річчю від дня народження поета, актора, співака Володимира Висоцького. Відвідувачі заходу ознайомилися з книжковою виставкою з фондів Бібліотеки та з експозицією частини фондів Галереї ВИСОЦЬКИЙ.

І добірка видань книжкової виставки, і предмети експозиції широко висвітлюють періоди життя Висоцького, його творчий шлях, поетичний та акторський дар, феноменальну популярність. Цікаво побачити в експозиції аркуш з віршем, написаним рукою поета; оригінальний автограф Марини Владі; численні фотографії з архівів прихильників Висоцького та ознайомитися з публікаціями очевидців у виданнях 90-х років, які висловили своє захоплення талантом поета, свій безмежний сум у зв’язку з передчасною кончиною митця.

Серед відвідувачів заходу були й ті, хто мав змогу за життя поета особисто спілкуватися з Висоцьким, хто відвідував його концерти не тільки в Києві, а й в Нью-Йорку, Москві: Лідія Москаленко, директор видавництва «Борисфен», яка стала першим видавцем книги Марини Владі «Владимир или Прерванный полет»; художник та меломан Георгій Майоренко, автор книги «Высоцкий, киевские страницы», який подарував своє видання Бібліотеці; доктор технічних наук Олексій Богаченко, який розповів про своє спілкування з Висоцьким після концерту у Нью-Йорку. Про цікаві факти щодо київського коріння поета розповів відомий києвознавець, літератор, журналіст Михайло Кальницький.

У музичній частині заходу взяли участь відомі київські барди: Олександр Кропельницький, Сергій Бондарчук, Руслан Іщенко, Георгій Майоренко, які виконали пісні з репертуару Володимира Висоцького та викликали захоплення присутніх своєю майстерністю, власною манерою виконання та проникливими голосами. Відвідувачам настільки сподобались виступи бардів, що вони наполягли на продовженні виконання.

На зустрічі прихильників таланту всесвітньо відомого поета, актора, співака присутні отримали піднесений настрій та позитивні враженнями. Зустріч закінчилась  активним спілкуванням та побажаннями наступних зустрічей в Бібліотеці.
    Партнером заходу стала Галерея ВИСОЦЬКИЙ на Воздвиженці м. Києва.
    Обидві виставки триватимуть до 20 лютого 2018 р. у загальному читальному залі №1 на 2 поверсі за адресою вул. Михайла Грушевського,1.

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар
відділу обслуговування користувачів Т. Скирда

Фото: провідного бібліотекаря
відділу обслуговування користувачів Н. Опенько