П’ятниця, 19 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Історико-патріотична лекція

«Славетні епохи України»

 

image20 грудня 2017 року у Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулася історико-патріотична лекція «Славетні епохи України» у рамках однойменного проекту Громадської організації «Київська міська спілка ветеранів АТО».

У своєму вступному слові автор ідеї Олег Дурмасенко зазначив, що потрібно звернути увагу суспільства на історію державності України, національних видатних героїв, які, незважаючи на численні перешкоди, протидію імперіалістичних зазіхань, деспотизм, відчайдушно та принципово стояли до кінця за правду та волю українського народу…

Під час лекції, історик-дослідник Сергій Ільчишин ознайомив присутніх з історією головних символів нашої держави – Герба України, Прапора, грошових знаків від часів Київської Русі до сьогодення. Він зазначив, що за часів козацької доби з’явилася одна з перших у Європі конституцій – Конституція Пилипа Орлика. Саме тоді було закладено основи демократичного устрою, які органічно вписалися у ментальність українського народу.

Більш детально науковець зупинився на одній з найбільш героїчних сторінок у віковічному прагненні українського народу до свободи та незалежності – періоді Української революції 1917-1921 рр., 100-річчя подій якої ми відзначаємо упродовж 2017-2021 рр.

Крім того, у своїй розповіді лектор акцентував увагу на особистостях, які очолювали віковічне прагнення українського народу до свободи і незалежності від часів Володимира Великого до воїнів АТО.

У заході взяв участь Олексій Дюденко, ветеран АТО, заступник Голови Спілки ветеранів та учасників АТО Печерського р-ну м. Києва.