Четвер, 25 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Перегляд художнього фільму Романа Балаяна

«Польоти уві сні та наяву»

(З нагоди 35-річчя з часу створення)

 

image16 листопада у рамках Кіномистецької вітальні відбувся перегляд художнього фільму «Польоти уві сні та наяву». Картину було створено на Київській кіностудії імені Олександра Довженка у 1982 році відомим кінорежисером Романом Балаяном.

Сценарій до фільму написав Віктор Мережко. Яскраві образи героїв кінострічки неперевершено втілили відомі актори минулої доби: Олег Янковський, Людмила Зорина, Олег Табаков, Людмила Гурченко, Людмила Іванова, Олег Меншиков, Олександр Адабаш’ян та ін.

Головний герой картини Сергій Макаров напередодні свого сорокаріччя намагається підвести підсумки прожитих років. Ніщо не приносить йому задоволення і щастя: ні любляча дружина, ні юна коханка, ні друзі, ні робота. Він раптом починає розуміти, що життя його порожнє. Постійне почуття дискомфорту і незадоволеності змушують героя кидатися між людьми і робити дивні вчинки в надії на те, що в житті відбудуться зміни, відкриється те, що раніше було недоступним.

«Знімаючи «Польоти …», я тішився надією, що фільм не втратить своєї актуальності і через десять років», – зізнався в одному з інтерв’ю Роман Балаян. Цікавим є той факт, що спочатку картина не була прийнята у Держкіно, але через 5 років, у 1987-му була відзначена Державною премією СРСР.

Нині  «Польотам…» Романа Балаяна виповнюється 35 років. Однак, незважаючи на вік, кінострічка й сьогодні знаходить відгук у серцях своїх глядачів.

 

Інформацію підготувала

головний бібліотекар відділу соціокультурної діяльності

Сливка О. В.