П’ятниця, 19 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Клуб «Бібліотека і Місто»

    

Презентація книги Дмитра Малакова

«Мала і Велика Житомирські»

( Київ : «Либідь», 2017)

 

image

 25  жовтня 2017 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого у рамках  клубу «Бібліотека і Місто» презентовано нову книгу  Дмитра Малакова  «Мала і Велика Житомирські», яка вийшла 2017 року у видавництві «Либідь» в серії «Твій Київ».

Дмитро Малаков – відомий  краєзнавець і києвознавець,  лауреат премії імені Дмитра Яворницького, автор понад 700 публікацій, та більше як 40 книжок,  присвячених Києву і видатним киянам, цього разу запропонував маршрут,  який пролягав від майдану Незалежності до Львівської площі. Неспішна прогулянка Малою і Великою Житомирськими вулицями із зупинками біля багатьох будинків  була напрочуд цікавою – адже ця старовинна частина міста рясніє архітектурними й історичними пам’ятками та меморіальними табличками на фасадах.

  Обидві Житомирські, щільно забудовані понад сто років тому, привабливі такими архітектурними стилями як класицизм, неоренесанс, неоготика, модерн, неампір, конструктивізм. На цих вулицях у різний час мешкали  відомі вчені, письменники, художники, архітектори, композитори, актори.  Тут панував дух освіченої творчої інтелігенції, яка й задавала колись тон київському громадському життю. Тому екскурсія, запропонована автором,  що охоплювала досить широкі часові рамки від останньої чверті ХІХ ст. до наших днів, була  захоплюючою і пізнавальною для різних категорій слухачів.

Наприкінці відбулося жваве обговорення та обмін думками, лунали слова подяки на адресу автора.

Присутні тепло вітали Дмитра Васильовича Малакова з 80-річчям, яке припало саме на жовтень, бажали міцного здоров’я, довгих років життя, творчих успіхів.

 

Інформацію підготувала зав. відділу СКД Олена Погонець