Четвер, 25 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Перегляд фільмів: «Вбивство Павла», 2017 (OCCRP/Слідство. Інфо), «Київ – Лондон. From Ukraine With Cash» («СХЕМИ» ВИПУСК № 66) з підбірки «Журналістські розслідування»

 

image17 жовтня 2017 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого на засіданні Кіномистецької вітальні у рамках проекту «Артхаус Клуб» та фестивалю «Кіно проти корупції» відбувся перегляд документальних фільмів: «Вбивство Павла», 2017 (OCCRP/Слідство. Інфо),«Київ – Лондон. From Ukraine With Cash» («СХЕМИ» ВИПУСК № 66) з підбірки «Журналістські розслідування».

Мета фестивалю «Кіно проти корупції» – показати знайому українцям проблему корупції як загальнолюдське явище, з яким варто боротися. Він є частиною спільного проекту Goethe-Institut в Україні та Федерального агентства з громадянської освіти, що має назву Bestechend (Нездоланне).

«Вбивство Павла», 2017 (OCCRP/Слідство. Інфо). Автори: Дмитро Гнап, Анна Бабінець, Влад Лавров, Олена Логінова. Режисер: Метт Сарнецкі.

Фільм про відомого журналіста Павла Шеремета, який  був убитий в центрі Києва – в його машині спрацював вибуховий пристрій. Команда журналістів з проекту «Слідство.Інфо» разом з колегами з міжнародної мережі OCCRP з перших годин працювали на місці подій. Результатом цієї роботи став документальний фільм, у якому автори розкрили  нові деталі резонансного вбивства.

«Київ – Лондон. From Ukraine With Cash» («СХЕМИ» ВИПУСК № 66). Фільм Наталки Седлецької та Максима Савчука. Оператор: Борис Троценко. Режисер: Микола Ігнатов. Дизайнер: Максим Асика.

Увазі глядачів було представлено кінострічку, в якій журналісти «Радіо Свобода» Наталка Седлецька та Максим Савчук вирушили до британської столиці, щоб відшукати нерухомість політиків та олігархів, які заробили свої гроші в Україні та на українцях, але зберігають і витрачають їх  у Великій Британії. Програма «СХЕМИ. Корупція в деталях» – телевізійна програма журналістських розслідувань. Спільний проект Радіо Свободи і UA:Першого телеканалу. 

Захід відвідали студенти Київського вищого професійно-технічного училища водного транспорту, користувачі та працівники бібліотеки.

 

Інформацію підготувала провідний бібліотекар ВСКД

Гриценко Ю. А.