Четвер, 18 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

5 жовтня 2017 року у Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулася нічна театралізована екскурсія, організована студентами історичного факультету КНУ імені Тараса Шевченка. На шести локаціях в історичній будівлі Київської публічної бібліотеки екскурсанти познайомилися із життям Києва другої половини ХІХ ст., прослухали історію створення бібліотеки та спорудження будівлі на вул. Михайла Грушевського, 1, зустрілися з видатними користувачами бібліотеки та імператорською сім’єю, відвідали засідання міської Думи, поспостерігали за балом, роботою бібліотекаря, стали свідками дуельного поєдинку…

На завершення екскурсії учасникам було представлено невелику візуалізацію подій Майдану та нинішню допомогу бібліотеки українським захисникам, які відстоюють нашу незалежність та суверенітет на сході України.

Понад 200 учасників заходу, більша половина з яких студенти київських вузів, дали високу оцінку організаторам – Творчому об’єднанню «Ніч в Університеті». Кожен п’ятий екскурсант виявив бажання записатися до НБУ ім. Ярослава Мудрого і скористався можливістю оформити безкоштовний читацький квиток.

 

Ви ще не знаєте, що таке ніч в бібліотеці?

Тоді – чекайте наступної нагоди!