Четвер, 18 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Книжкова виставка

«До Міжнародного дня миру»

 

Людина створена природою для миру, 
а не для війни,
народжена для радості,
а не для горя...

Франсуа Рабле

 

image

Щороку 21 вересня в усьому світі відзначається Міжнародний день миру, проголошений Генеральною Асамблеєю ООН як «день глобального припинення вогню й ненасильства». У зв'язку з цим було закликано всі країни та всіх людей припинити військові дії на цілу добу. Міжнародний день миру присвячений укоріненню ідеалів миру як у відносинах всередині держав, так і у відносинах між усіма державами і народами.

В Україні Указом Президента в 2002 році встановлений і відзначається щорічно 21 вересня День миру в Україні. Таким чином наша держава підтримує рішення Генеральної Асамблеї ООН і підтверджує відданість країни ідеалам миру.

Ще кілька років тому для України мир був повсякденною реальністю. Російська збройна агресія проти України, розпочата 2014 року, змусила народ України виборювати мир та незалежність. Громадянське суспільство відреагувало на агресію РФ щодо України волонтерським рухом: на добровольчих засадах активістами вирішується широкий спектр питань – від суто військових до гуманітарних.

image

Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого з нагоди свята миру організувала книжкову виставку «До Міжнародного дня миру».

 Представлені в експозиції монографії та матеріали наукових конференцій привертають увагу відвідувачів до питань досягнення та збереження  миру.

Документи та публікації виставки сприяють формуванню ціннісного ставлення особистості до українського народу, Батьківщини, держави, нації, адже в нашій країні до Міжнародного дня миру люди ставляться з глибокою пошаною і усвідомленням того болю, який завдає війна. Ідея миру стає державною політикою, тільки в мирній державі зміцнюється економіка, зростає добробут людей, зберігаються духовні цінності, з молодого покоління формуються справжні громадяни.

 На виставці представлено документи з фондів НБУ імені Ярослава Мудрого. Для пошуку інших видань радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки та традиційними картковими каталогами.

 

Виставка експонується за адресою:

вул. Михайла Грушевського, 1; 2-й поверх.

Термін експонування: 21 – 30 вересня 2017 р.

 

Інформація підготовлена відділом СКД