Субота, 20 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

«Рік Японії в Україні»


image2017 рік, згідно з Указом Президента України, оголошено Роком Японії в Україні.

Офіційний логотип «Року Японії в Україні» створений японським графічним дизайнером паном Томоо Каваі, який проживає у префектурі Шіга. Він присвячений святкуванню 25 річниці встановлення дипломатичних відносин між Японією та Україною і символізує дружні відносини між двома країнами.

Японія трепетно зберігає давні традиції та особливості своєї національної культури: традиційний японський костюм, літературну японську мову, особливий інтер’єр будівель, філософію японського саду, церемонію чаювання, театр «кабукі» тощо.

Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого запрошує відчути неповторний японський колорит під час ознайомлення з частинкою Країни Вранішнього Сонця у загальному читальному залі №1, де організовано:

книжкову виставку «Рік Японії в Україні», на якій представлено документи, що висвітлюють багатовікову історію Японії, її культуру, мистецтво, національні традиції, а також добірку кращих зразків японської художньої літератури мовами світу; 

– атрибути японського культурного простору – лялька в традиційному японському одязі, посуд для чайних церемоній, національний символ багатства і щастя «манекі-неко», методичний посібник для створення оригамі тощо.

5 грудня 2017 р.  відбулася презентація виставок, присвячених Року Японії в Україні: книжково-ілюстративної виставки «Рік Японії в Україні» та виставки живопису «Японія далека і близька» члена Національної спілки художників України Петра Смиковського.

Чекаємо вас за адресою:

вул. Михайла Грушевського, 1; 2-й поверх,

загальний читальний зал № 1.

 

 

Інформація підготовлена відділом ОК