Субота, 27 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Тренінг «Управління проектним циклом. Розробка проектних заявок»

 

image

18 та 19 липня 2017 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбувся тренінг «Управління проектним циклом. Розробка проектних заявок»  у рамках проекту Європейського Союзу «Підтримка впровадження Угоди про асоціацію між Україною та ЄС» (Association4D).

Проект впроваджується з метою посилення інституційної спроможності Міністерства культури України щодо забезпечення всебічного, скоординованого та дієвого виконання Україною її зобов’язань перед Європейським Союзом щодо імплементації Угоди про асоціацію у сфері культури, опрацювання стратегії розвитку української культури і креативних індустрій та формування плану заходів щодо модернізації і сталого розвитку української культури.

Управління проектним циклом (Project Cycle Management PCM) і логіко-структурна матриця (Logframe) –  набір методів та аналітичних інструментів важливих для розробки проектів та їх втілення. Аналітичний підхід, що застосовується в РСМ, також використовується в розробці державної політики.

Завдання тренінгу –   отримання  знань щодо управління проектним циклом та логіко-структурної матриці, щодо ідентифікації та розробки проектних заявок, формування дерева проблем та дерева рішень тощо.   Тренінг спрямований на виконання завдання (Result Area 6) «Підготовлені державні службовці, що мають потенціал, компетентності та досвід, необхідні для втілення всіх аспектів Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС».

Учасники тренінгу – представники Міністерства соціальної політики України, Державної служби праці, Міністерства освіти і науки України, Міністерства культури України, Урядового офісу з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, Державної служби статистики, державні службовці з інших міністерств.

Модератори – Марк ван ден Мьюзенберг (Нідерланди), Світлана Бацюкова, Марія Кузьмичова.

    Завідувач відділу соціокультурної діяльності НБУ ім. Ярослава Мудрого Олена Погонець провела оглядову екскурсію по бібліотеці та запросила учасників тренінгу до співпраці.

 

Інформацію підготовлено відділом СКД НБУ ім. Ярослава Мудрого