Четвер, 25 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Книжкова виставка

До Дня Конституції України

 

image

28 червня 1996 Верховна Рада України прийняла нову Конституцію України - першу в історії незалежної української держави.

Прийняття Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність, стало важливим кроком у забезпеченні прав людини та громадянина, сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені. Відповідно до Конституції, день прийняття Основного Закону є державним святом - Днем Конституції України.

За традицією, з нагоди Дня Конституції України в Національній бібліотеці України  імені Ярослава Мудрого підготовлено книжкову виставку.    Представлені документи розкривають питання про сутність та зміст сучасного українського конституціоналізму, особливостей процесу його виникнення та можливих шляхів подальшого розвитку.

На виставці представлено документи із фондів Національній бібліотеки України  імені Ярослава Мудрого. Для пошуку інших видань радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки та традиційними картковими каталогами.

 

Виставка експонується за адресою:

вул. Набережно-Хрещатицька, 1, читальний зал.

Термін експонування: 27 червня – 6 липня 2017 р.