Четвер, 18 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання клубу шанувальників музики

«Душу музикою омий»

Тема:  «Логос історії музики – Епоха Рококо» 

 

image

28 травня 2017 р. в Національній бібліотеці України  імені Ярослава Мудрого відбулося закриття 11 сезону Клубу шанувальників музики «Душу музикою омий».

Тема засідання: «Логос історії музики – Епоха Рококо».

Доповідачі – доктор мистецтвознавства, професор, викладач Національного педагогічного університету ім. М. Драгоманова Галина Побережна та кандидат фізико-математичних наук, професор кафедри філософії Міжрегіональної академії управління персоналом Олександр Пустовіт.

У вступному слові керівник клубу Ростислав Грибов повідомив про підсумки  роботи 11-го та плани наступного 12-го сезону. Щиро подякував всім, хто підтримував роботу клубу, створював умови для його засідань та зазначив, що за останній час коло шанувальників музики збільшилося майже удвічі. Від бібліотеки привітала присутніх головний бібліотекар відділу соціокультурної діяльності  Л. Совершенна і побажала в наступному сезоні плідної роботи, цікавих зустрічей.

Змістовними та захоплюючими були доповіді Галини Побережної і Олександра Пустовіта про культуру, музику, мистецтво епохи Рококо. Для підсилення сприйняття теми та відчуття духу цього періоду, був використаний багатий ілюстративний відеоматеріал і виконання творів французьких композиторів – Франсуа Куперена, Жана-Філіпа Рамо та, навіть, спроба танцювати менует.

Родзинкою зустрічі став виступ дев’ятирічної Ксенії Можаєвої, учениці дитячої музичної школи № 21, яка виконала п’єсу Жана-Філіпа Рамо «Перегук птахів».           

Завершальним акордом виступу Галини Побережної став перегляд відеоролика під назвою «Бабусин кодекс красоти», в якому з гумором прописані поради з етики поведінки в стилі ретро.

Зустріч залишила чудовий настрій від спілкування. Але найголовнішим і найприємнішим є те, що члени клубу вміють слухати і цінувати музику, радіти кожній зустрічі з талановитими і творчими людьми.

 

Інформація підготовлена відділом СКД