Вівторок, 23 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання клубу прихильників книги «Субота у Бегемота»

Зустріч з директором ВД «Антиквар»,

головним редактором журналу «Антиквар»

Анною Шерман


6 травня  2017 року, напередодні Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом  у Другій світовій війні,  клуб зібрав багаточисельну аудиторію на зустріч з директором ВД «Антиквар», головним редактором журналу «Антиквар» Анною Шерман.

В свою чергу Анна Шерман запросила до участі у розмові одного з постійних авторів журналу, українського журналіста, кандидата історичних наук Олексія Зотикова.

Про творчий доробок видавництва, про завдання, які стоять перед журналом про мистецтво та колекціонування «Антиквар»,  про його широку географію розповсюдження  – Франція, Німеччина, Велика Британія, Польща, Чехія, Італія, Фінляндія, США, Ізраїль, Канада, Литва, Росія, Білорусь, Молдова, Вірменія, захоплено розповіла Анна Шерман. Особливий відгук знайшла позиція журналу у  сприянні повернення національного спадку, анексованого більш могутніми і, на жаль, більш впливовими в світі імперськими уявленнями.  Нариси про цивілізаційне надбання української культури Трипілля, Київської Русі, Запорізької Січі, УНП, дослідження українських витоків художнього авангарду початку ХХ століття, численні персоналії всесвітньо відомих художників українського походження, вклад українців у світову науку і культуру – ось теми, які журнал системно висвітлює для зарубіжної аудиторії.

Виступ відомого журналіста Олексія Зотикова скоріше нагадував екскурсію літературними місцями добре відомого в Україні містечка Ірпінь. Особливе місце у розповіді було приділено письменнику, автору знаменитої трилогії «Незнайко» Миколі Носову.

Спілкування під час засідання склалося невимушене, зацікавлене, про що свідчила велика кількість запитань.

 

Інформацію підготовлено відділом СКД НБУ імені Ярослава Мудрого.