П’ятниця, 19 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання клубу прихильників книги «Субота у Бегемота»

Зустріч з президентом Національної ліги професійного боксу України

Михайлом Завьяловим

 

image

22 квітня 2017 року гостем клубу «Субота у Бегемота» був Михайло Завьялов, заслужений тренер СРСР і України, заслужений працівник фізичної культури і спорту України, майстер спорту СРСР з боксу. Протягом двадцяти років був головним тренером збірних команд України, п'ятнадцять з яких суміщав з роботою тренера в збірній СРСР. З 1992 року – незмінний президент Національної ліги професійного боксу України.

Михайло Михайлович завітав на засідання зі своєю останньою книгою «Боксерские байки от Михал Михалыча (непридуманные истории Главного тренера)», яка побачила світ  2016 року у видавництві «Техніка»  накладом 500 примірників.

Зустріч за настроєм та увагою до пропонованої теми була надзвичайно дружньою і задушевною. Це пояснюється харизматичністю та особливою притягальною силою особистості Михайла Завьялова, про що йдеться і у вступному слові редактора  видання Антона Горюнова: «Мэтр. Гуру. Корифей. Светило. Легенда. Великий тренер и гениальный руководитель. Каждое из этих определений идеально подходит для характеристики Михаила Михайловича Завьялова. Но, в то же время, ни одно из них не в состоянии охватить все превосходные качества этого выдающегося человека…

За многолетний плодотворный труд сначала на тренерском  поприще, а впоследствии и во главе главного исполнительного органа украинского профессионального бокса Михаил Михайлович добился столького, что одно лишь сухое статистическое перечисление заслуг, побед и регалий займет многие и многие страницы. Но это не помешало ему, достигшему максимальных высот и всенародного признания, остаться фантастически открытым и добрым человеком, общение с которым неизменно заряжает на позитивный лад и щедро питает хорошим настроением».

Виступ Михайла Завьялова містив цікаві факти про бокс в цілому та український окремо, познайомив з багатьма українськими боксерами як в їхньому спортивному житті, так і в навколоспортивному.

 Присутні були зачаровані щирістю, добрим гумором, веселою усмішкою шановного гостя і одностайно підтримали Михайла Завьялова у тому, що перемоги українських боксерів на світових рингах високо підносять авторитет і славу  України. 

 

Інформацію підготовлено відділом СКД НБУ імені Ярослава Мудрого.