Середа, 24 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Літературно-музична вітальня

«Гармонія Всесвіту»

Зустріч з Олександром Пустовітом , професором .  

Тема зустрічі: «Мій шлях до Моцарта». Частина 2

 

image

11 квітня 2017 року в  Літературно – музичній вітальні «Гармонія Всесвіту» відбулася друга зустріч з професором кафедри філософії Міжрегіональної академії управління персоналом Олександром Пустовітом – знавцем, дослідником і пропагандистом класичного музичного мистецтва.

Зустріч була присвячена творчості геніального австрійського композитора та дирижера Вольфганга Амадея Моцарта, представника Віденської класичної школи музики, автора понад 600 музичних творів.

Його симфонії, опери, твори для хору з оркестром, квартети, тріо, сонати, концерти і досі вважаються найвищим рівнем музичної думки. Як музикант, він синтезував усі досягнення минулого, довівши до досконалості велику кількість музичних жанрів та перевершивши багатьох своїх попередників.

Знайомство з оперним мистецтвом Моцарта О. Пустовіт  розпочав з комічної опериimage "Так чинять усі жінки, або Школа закоханих", яку  чекала непроста доля. Мабуть, ні один твір композитора не зустрічав такий неоднозначний прийом, не викликав стільки суперечливих відгуків.

Перша зустріч з О. Пустовітом відбулася 17 березня 2017 р., під час якої присутні почули історію створення та переглянули перші сцени опери  "Так чинять усі жінки, або Школа закоханих".

Комічна опера у двох діях, лібрето до якої написав Лоренцо де Понте, викликала image жвавий інтерес  у глядачів.
  Глибоке знання життя і творчості геніального австрійського композитора, цікава подача матеріалу доповідачем, дозволили присутнім поринути у світ прекрасної оперної музики Моцарта, відкрити для себе оперу "Так чинять усі жінки, або Школа закоханих".

Після закінчення перегляду другої частини музичного твору, відбулося обговорення та обмін думками і враженнями.   Гості вітальні висловили подяку Олександрові Пустовіту за чудову зустріч і знайомство з великим композитором Вольфгангом Амадеєм Моцартом.

Інформація підготовлена відділом СКД