Середа, 24 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Круглий стіл

«Духовна спадщина поета Миколи Біденка: шлях у вічність»

 

24 березня 2017 року у приміщенні Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого відбувся круглий стіл ВГО «Український клуб» за темою: «Духовна спадщина поета Миколи Біденка: шлях у вічність». Ведучий заходу – голова правління Українського клубу Роман Кухарук.

Доповідачем виступила голова правління Всеукраїнської творчої спілки Літературний форум – Тетяна Іванчук.

Життя Миколи Біденка, поета, мислителя, філософа, перекладача гідне подиву й пошанування.

Народився поет 22 травня 1951 року в селі Гейсиха на Київщині. На інвалідному візку він закінчив факультет журналістики Київського державного університету ім. Т. Г. Шевченка, вивчив кілька мов, видав шість поетичних збірок, переклав багато поезій з чеської та польської, а також кілька п’єс з польської. За першу книгу – «Важкий метал» - отримав республіканську премію ім. Василя Симоненка.

Микола Біденко також є автором поетичних книжок «Скелет блискавки» (1995), «Мисліте» (2000), «Усвідомлена необхідність» (2004), «Ліки зі смерті» (2010), багатьох публікацій в періодиці.

Кожен з учасників круглого столу, серед яких було багато друзів поета, мав змогу долучитися до жвавого обговорення, поділитися враженнями, прочитати його вірші, висловити власні думки щодо творчості цієї безперечно великої людини.

Під час заходу було розгорнуто виставку видань Миколи Біденка. В організації круглого столу взяли участь: Український клуб, Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого, Літературний форум, журнал «Слово і дія», Український парламентський клуб «Нація».

 

Інформація підготовлена відділом СКД