Четвер, 25 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Зустріч з відомим українським письменником-мандрівником 

 Валентином Щербачовим 

 «Олімпійський синдром Гімалаїв»

 

image15 березня 2017 року у приміщенні конференц-залу Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого відбулась творча зустріч з відомим українським спортивним журналістом Валентином Щербачовим, автором книги «Олімпійський синдром Гімалаїв».

Валентин Щербачов - заслужений журналіст України, засновник Національного Реєстру Рекордів України, голова Клубу незвичайних рекордсменів, засновник «Всесвітньої української спортивної агенції». Цікава та талановита людина, має багато захоплень: футбол, пейнтбол, боротьба, гірські лижі, екстремальні пригоди. У складі спортивної парашутно-десантної експедиції «Україна - Північний полюс-2000» 15 квітня 2000 року здійснив стрибок з парашутом на Північному полюсі. Організатор та учасник футбольного матчу на горі Говерла під прапорами Федерації футболу України та ФК «Динамо» Київ, міжнародних турнірів з футболу на захмарних вершинах Гімалаїв, на Північному полюсі та в Антарктиді.

З вступним словом звернувся директор видавництва «Мистецтво» та засновник видавництва «Самміт-книга» Ігор Степурін, якій представив книгу «Олімпійський синдром Гімалаїв».image

Присутні почули захоплюючі історії від бувалого мандрівника, який 42 рази підкорював Гімалаї. Цікаву розповідь автора супроводжували відеофільми з його особистого архіву.

Вражаючі кадри про роботу української станції «Академік Вернадський», розташованої на мисі Марина Антарктичного півострова, викликали у гостей багато запитань, на які Валентин Щербачов охоче відповідав.

Перебування експедицій в горах Гімалаях та в Антарктиді завжди пов’язане з ризиком, проте автор з гумором та притаманним йому оптимізмом розповів про небезпечні епізоди подорожей. Романтизму та дружньої атмосфери  зустрічі додали бардівські пісні у виконанні гостей заходу, учасників «Клубу ветеранів туризму і авторської пісні» під керівництвом Ігоря Королькова.

Захід супроводжувала книжкова виставка «Світ туризму та пригод» з фондів Бібліотеки, серед яких були  книги В. Щербачова.

Презентація книги зібрала велику аудиторію шанувальників туризму. Серед присутніх були користувачі й працівники бібліотеки. На завершення зустрічі приємним подарунком для гостей від видавництва «Самміт-книга» стала книга В. Щербачова «Лобановский» з автографом автора. 

Інформація підготовлена абонементом відділу МБА