Субота, 27 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання клубу шанувальників музики

«Душу музикою омий» 

зустріч з народним артистом України

Романом Кофманом

 

image12 березня 2017 року  в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулося засідання Клубу шанувальників музики. Гостем клубу був талановитий диригент, композитор, письменник Роман  Кофман. 

Роман Кофман — народний артист України, художній керівник Київського камерного оркестру, професор Національної музичної академії ім. П. Чайковського, один iз найбільш знаних у світі українських музикантів. За більш ніж 55 років творчої кар’єри диригував понад 75 оркестрами на всіх континентах. 

image

У 2003—2008 рр. був головним диригентом Боннського симфонічного оркестру імені

 Бетховена та Боннської опери, ставши першим і досі єдиним українським диригентом, запрошеним керувати західноєвропейським оперним театром.

Зустріч з Романом Кофманом відбувалася в форматі питання-відповідь.

Слід зауважити, що Роман Ісаакович — людина, яка просто дивувала зал та зуміла перетворити зустріч у спілкування споріднених душ, де люди розуміють і чують один одного. З притаманним йому почуттям гумору, відповідав на багаточисельні запитання про творчі здобутки, свій шлях до музики.

Надзвичайно тепла і дружня зустріч завершилася читанням уривка з книги Романа Кофмана та побажанням великому митцю міцного здоров’я, довгих років життя, подальших успіхів на музичній ниві.

 

Інформація підготовлена відділом СКД