П’ятниця, 3 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Клуб шанувальників музики

«Душу музикою омий»

«Музика Майдану» (До 3-ї річниці подій на Майдані)

 

image

26 лютого 2017 р. у приміщенні Національної бібліотеки України ім. Ярослава Мудрого відбулося засідання Клубу шанувальників музики «Душу музикою омий», присвячене 3-й річниці розстрілу Майдану, яка є для України нагадуванням про одну з найтрагічніших подій сучасної історії країни. Після Майдану українці змінилися. Вони  продемонстрували світові, що не бояться викликів часу, війни, економічної чи цивілізаційної катастрофи.

Засідання Клубу розпочалося з Гімну України, який співали всі присутні у залі. Переглядаючи відеоролики про тогочасні події, присутні не стримували сліз, адже багато хто з них стояв на Майдані у 2013- 2014 роках. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв Небесної сотні, які віддали своє життя за Батьківщину.

image

Гостем Клубу був лауреат міжнародних і всеукраїнських фестивалів авторської пісні, прозаїк, перекладач, автор і виконавець пісень В’ячеслав Купрієнко. У його виконанні лунали пісні, присвячені подіям Майдану та війні на Сході України. Автор щиро ділився з присутніми своїми роздумами про те, що сталося три роки тому, як змінилася Україна і українці.

 Саме про це йдеться у його новому альбомі «Соняшники». Вірші та есе написані українською і російською мовами. Знаковою піснею альбому є пісня «Соняшники» про захисників України, в якій хлопці зображені через алегоричний образ соняшників.

Зустріч була надзвичайно теплою. Адже зібралися однодумці, які розуміли і підтримували один одного, де рефреном лунало «Ми непереможні».

 

  Інформація підготовлена відділом СКД