Неділя, 5 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Кіновечір

«Легенда українського живопису»

(До 100-річчя від дня народження Тетяни Яблонської, 

 української художниці)

 

image

22 лютого 2017 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого з нагоди 100-річчя від дня народження української художниці Тетяни Яблонської відбувся кіновечір «Легенда українського живопису».

Глядачам було представлено два документальних фільми про видатну майстриню: «Тетяна Яблонська» (2010, автор – Світлана Костюченко) та кінороботу Станіслава Сукненка «Тетяна Яблонська: натхнення самоти» (2008). Ці кінострічки – своєрідні живі сторінки, що відновлюють у пам’яті яскраві моменти творчого життя художниці та зберігають рідкісні й цінні прижиттєві кадри.

Увагу гостей привернула книжкова виставка «Талант, співзвучний часу», підготовлена Бібліотекою до 100-річчя від дня народження Тетяни Яблонської. Представлені матеріали книжкових та періодичних видань знайомлять зі сторінками життя і творчості художниці, містять інтерв’ю та бесіди з нею, в яких вона особисто розповідає про свій щлях у мистецтві, про світосприйняття і творче натхнення.

У заході взяли участь: кінознавець, сценарист, режисер, автор фільму «Тетяна Яблонська: натхнення самоти» Станіслав Сукненко і Гаяне Атаян, українська художниця, донька Тетяни Яблонської.