Четвер, 2 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання клубу прихильників книги «Субота у Бегемота»

Зустріч з головним редактором журналу «Личности» Юрієм Білецьким.

 

image10 грудня 2016 року засідання клубу «Субота у Бегемота» було присвячено 10–ти річчю виходу в світ українського щомісячного історико-біографічного журналу «Личности». Гостем клубу був засновник, головний редактор видання Юрій Білецький.

У вступному слові Юрій Олександрович зауважив, що не є письменником і журналістом. За освітою він фізик-теоретик, кандидат фізико-математични наук. У 1999 році розпочав роботу над інформаційно-біографічним проектом «Личности», мета якого зібрати максимально достовірну інформацію про видатних людей всіх часів і народів та подати біографічні дані у зручній формі і систематизації.

Виходить друком щомісячний журнал «Личности» з 2006 року, накладом 3 500 примірників.

Серед героїв нарисів журналу – політики і релігійні діячі, вчені та лікарі, письменники, художники, музиканти, актори і багато інших видатних людей. Це видання дарує унікальну можливість поринути в рідкісні та маловідомі, іноді сенсаційні, факти життя великих і знаменитих людей світу.

За десять років існування журналу "Личности" накопичено понад 600 біографічний даних про людей, які жили в різні періоди і залишили творчий спадок в історії людства.  

На засіданні клубу був презентований 100 номер журналу «Личности», на обкладинці якого розміщено портрет відомого сербського та американського винахідника,  фізика Миколи Тесли.

Своїми планами про видання книг серії «Личности в книгах», розповів  заступник головного редактора журналу Юрій Воронцов. Серія присвячена видатним політикам, науковцям, які залишили свій слід у світовій і вітчизняній історії.

Виступ доповідача викликав жваве обговорення. Під час зустрічі можна було ознайомитися з багатьма попередніми номерами журналу.

 

Інформація підготовлена відділом СКД