Вівторок, 30 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Презентація книги “Діячі України”

 

14 грудня 2016 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулася презентація спільного проекту Клубу ілюстраторів Pictoric та видавництва Артбук – друкованого видання «Діячі України», який видруковано за підтримки Українського кризового медіа центру.

«Діячі України» – це проект про відомих українців, що популяризує нашу історію та культуру мовою сучасного графічного мистецтва. Новий погляд на видатних особистостей, відтворений у плакатах, пропонує альтернативу шаблонним портретам зі шкільних підручників.

Почавшись як вулична виставка у Львові, проект згодом переріс в інші формати: від експозицій у Львівському та Київському аеропортах, численних галереях (включно з Second Floor Art Center в Адміністрації Президента України та «Книжковому арсеналі») до листівок та футболок з надрукованими на них зображеннями.

Друге видання друкованої книжки «Діячі України» представили куратори цього проекту: Павло Гудімов,  засновник арт-центру «Я Галерея», та Олег Грищенко, один із авторів проекту, співзасновник Клубу ілюстраторів Pictoric.

У рамках презентації було проведено квест серед дітей у формі вікторини з історії та культури України, у якому взяли участь студенти Комунального вищого навчального закладу Київської облради «Коледж культури і мистецтв»,  учні  київських шкіл - спеціалізованої школи № 135 та спеціалізованої школи № 211 з поглибленим вивченням англійської мови. Переможці отримали призи – презентований альбом і плакати, на яких поставили свої автографи ілюстратори проекту «Діячі України».

У заході взяли участь: члени правління  Українського кризового медіа центру (УКМЦ) Наталія Попович і Геннадій Курочка, художники, які портретували видатних українців для проекту, користувачі та працівники Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого.