Середа, 24 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Презентація книги-дослідження  Дмитра Шльонського 

«Сýдьбы Андреевского спуска»  

(Київ: Коло, 2016) 

 

 

image6 грудня 2016 року у Національній парламентській бібліотеці України відбулася зустріч із засновником і директором Музею Однієї Вулиці Дмитром Шльонським.

Дмитро Шльонський – відомий київський історик, Заслужений працівник культури України, киянин у шостому поколінні. Дослідження життя Андріївського узвозу та його мешканців, що жили тут у різні часи, вже давно стало справою його життя.

Чергова зустріч була  присвячена виходу нової книги автора. «Сýдьбы Андреевского спуска»  є продовженням видання, що вийшло з друку рік тому під назвою «Андреевский спуск. Жизнь улицы». У той же час, книга є самостійним твором, що охоплює київські події  ХХ століття, яке пройшло під знаком великих змін і потрясінь.

У книзі відкриваються таємниці гучного скандалу навколо куполу Андріївської церкви, розповідається про іконописців і художників, мандрівників, азартні ігри з життям, унікальні археологічні знахідки і втрати, про забутий  гумористичний журнал і «золоту лихоманку», про дивні випадки з життя мешканців Узвозу і про сумновідому справу «Весна»…

Розповідь закоханого в Андріївський узвіз Дмитра Васильовича Шльонського з перших хвилин  захопила аудиторію, автор із задоволенням відповідав на чисельні запитання гостей.

Книга є подарунковим виданням, що містить велику кількість фотографій, копії документів і малюнків. У додатку до книги-дослідження розміщено найповніший перелік мешканців Андріївського узвозу початку ХХ століття з короткими біографічними довідками. Видання обсягом 240 сторінок налічує 460 ілюстрацій; надруковано на крейдованому папері.

Презентація книги зібрала велику аудиторію людей, що цікавляться минулим Києва і є небайдужими до його сьогодення, усіх, хто любить Київ та його історію. Серед присутніх були слухачі ”Університету третього віку”, мешканці Подолу, користувачі та працівники бібліотеки.

Наприкінці зустрічі Дмитро Шльонський подарував бібліотеці презентовану книгу.

 

Інформація підготовлена відділом ДІМ НПБУ