П’ятниця, 26 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання клубу прихильників книги «Субота у Бегемота»

Презентація книги Олега Юнакова «Архитектор Иосиф Каракис»

(Нью-Йорк : Алмаз, 2016).

 



image19  листопада 2016 року у клубі «Субота у Бегемота» відбулася презентація книги Олега Юнакова  «Архитектор Иосиф Каракис», виданої нещодавно  нью-йоркським видавництвом «Алмаз» накладом 500 примірників та надрукована у друкарні ВД «АДЕФ-Україна».

Книга присвячена життю і творчості одного з найяскравіших радянських зодчих Йосипа Юлійовича Каракіса, автора багатьох будівель, які згодом стали пам’ятками архітектури. Видання містить інформацію про такі об’єкти, як Національний музей історії України, ресторан «Динамо», дитячий садочок «Орлятко» і багато інших громадських, промислових та житлових будівлях, побудованих на території колишнього СРСР.

Дослідження базується на матеріалах власного архіву архітектора, фондів бібліотек і державних архівів України. Книга побудована за хронологічним принципом і включає велику кількість проектів, малюнків, планів, знімків побудованих об’єктів, а також особистих документів і фотографій з сімейного архіву, більшість з яких друкується вперше. Книга розрахована на архітекторів, студентів архітектурно-будівельних вузів та широке коло читачів, які цікавляться історією архітектури радянського періоду.

Презентацію блискуче провів автор книги, правнук архітектора Й. Ю. Каракіса Олег Юнаков.

 Грунтовний, документальний відеоряд, який прекрасно унаочнив матеріали презентованого видання, розпочався звуковим вітанням від доньки архітектора Ірми Каракіс, що сьогодні мешкає у США. Виклад матеріалу самим Олегом Юнаковим привертав увагу  особливою щирістю, бажанням донести накопичений матеріал якомога повніше до слухачів, підкресленою подякою всім, хто свого часу був поруч з Йосипом Каракісом і тим, хто був причетний до появи даного видання.

Пожвавив презентацію і завершальний її етап, а саме запитання і відповіді по представленому матеріалу та сувеніри на згадку від автора.

Своїми враженнями від презентації поділилися присутні в залі сучасні архітектори, реставратори, києво- та краєзнавці.

 Слова щирої подяки за своєрідне свято Книги, подароване Олегом Юнаковим, побажання успіхів у подальших дослідженнях, запрошення на засідання клубу «Субота у Бегемота» пролунали на адресу автора на закінчення зустрічі.

Національній парламентській бібліотеці України Олег Юнаков подарував презентоване видання з таким дарчим написом: «Национальной парламентской библиотеке Украины. Спасибо, что дарите знания всем киевлянам. С уважением, Олег Юнаков. 19.11.16».

 

Інформацію підготовлено відділом СКД НПБУ