Вівторок, 30 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Книжкова виставка

«До Дня захисника України»

 

 

imageЗ метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу згідно з Указом Президента України щорічно 14 жовтня відзначається День захисника України.   

 

День захисника України став святковим для сучасних воїнів та суспільства в цілому. Адже  14 жовтня —  велике християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці, здавна відомої  духовної  заступниці українського козацтва, представники якого уособлюють в собі патріотизм та відвагу, виступаючи захисниками рідного краю. На Покрову слід вшановувати пам’ять всіх, хто у різні часи боронив нашу землю від ворога. Свято символізує нерозривний зв’язок усіх поколінь захисників України.


Національна парламентська бібліотека України з нагоди свята  підготувала цикл книжкових виставок.   

В експозиції виставки «До Дня захисника України» представлено монографії, матеріали наукових конференцій та публікації з питань історії та сьогодення українських військових традицій; вшанування бойового подвигу, звитяги, самовідданості громадян, які присвятили своє життя служінню Українському народу; посилення суспільної уваги та турботи про захисників рідної землі; популяризації серед української молоді військової справи та здорового способу життя.

Книжкова виставка «Лицарі доблесті і слави» присвячена всім, хто відстоює незалежність і територіальну цілісність країни, боронить мирне життя українського народу.

На виставках представлено документи із фондів НПБУ. Для пошуку інших видань  радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки та традиційними картковими каталогами.

 

 

Виставки експонуються за адресами:

image

 

 

 

 

 

вул. Михайла Грушевського, 1,

2 поверх,

загальний читальний зал №1.

Термін експонування:

11 жовтня – 2жовтня 2016 р.

image

 

 

 

 

 

вул. Набережно-Хрещатицька, 1,

4 поверх,

Термін експонування:

13 жовтня – 10 листопада 2016 р.

Інформація підготовлена відділами СКД, ОК.