Понеділок, 29 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Семінар


 «Поєднання різних підходів до забезпечення рівності і недискримінації». 

 

image26-27 вересня 2016 року в Національній парламентській бібліотеці України у рамках Програми Східного Партнерства (ПСП) Європейський центр з питань меншин (ЄЦПМ) «Національні меншини та етнополітичні питання: Білорусь – Молдова – Україна» відбувся освітній дводенний семінар «Поєднання різних підходів до забезпечення рівності та недискримінації».

Організатори семінару – ЄПЦМ у партнерстві з  Секретаріатом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та Міністерством культури України.

Мета програми – підвищення загальної поінформованості та зміцнення потенціалу курсу державних політик, спрямованих на управління соціальною рівністю і зміцнення співробітництва між державою та її національними меншинами, а також поліпшення співпраці між центральними і місцевими органами влади та громадянським суспільством.

З вітальним словом до присутніх звернулась Представник Уповноваженого з питань дотримання прав дитини, недискримінації та гендерної рівності Оксана Філіпішина.

У семінарі брали участь: Доктор Реетта Тойванен, ад'юнкт-професор соціології та культурної антропології університету Хельсінкі, науковий співробітник Інституту міжнародного права та прав людини ім. Еріка Кастрена Фінської академії наук, президент Фінської ліги прав людини і член Європейської комісії з боротьби з расизмом і нетерпимістю та Aлексейс Димитровс, магистр юридичних наук, радник з основних прав, юстиції і внутрішніх справ для групи Greens/EFA в Європейському парламенті, Брюссель.   

 

Інформація підготовлена відділом СКД