Понеділок, 29 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Книжкова виставка

«До 175-річчя відкриття Національного медичного університету ім. О. О. Богомольця (1841)»

 

image

У вересні 2016 р. Національний медичний  університет ім. О. О. Богомольця відзначає 175-річчя від дня заснування. 

Історія учбового  закладу розпочалася у 1881 році створенням медичного факультету при Імператорському Університеті Святого Володимира в Києві.

На долю альма-матер вітчизняної медицини випало немало труднощів: розформування, утиски, світові війни і революції (славетна Київська школа хірургів формувалася саме на фронтах війни).

В Університеті навчалися і працювали всесвітньовідомі вчені В. О. Бец, О. П. Вальтер, В. О. Караваєв, В. П. Образцов, Ф. Г. Яновський, М. І. Кримов, М. В. Скліфосовський, М. Д. Стражеско, О. В. Корчак-Чепурківський, О. О. Богомолець , Л. В. Громашевський, В. А. Субботін, видатні особистості – Святитель Лука (В. Ф. Войно-Ясенецький), Лауреат Нобелівської премії, всесвітньовідомий кардіолог Є. І. Чазов, академіки – М. М. Амосов, А. П. Ромоданов, Є. Г. Гончарук, письменники М. О. Булгаков, В. І. Коротич, лікар-космонавт О. Ю. Атьков.

Сьогодні Університет об’єднує 10 факультетів та 87 кафедр, 2 НДІ, Навчально-науковий центр – Український тренінговий центр сімейної медицини, Інститут післядипломної освіти.

В учбовому закладі працює понад 1200 викладачів, з яких: 29 академіків та член-кореспондентів державних академій, 228 докторів та  968 кандидатів наук.

В Університеті навчаються близько 14 тисяч студентів, аспірантів, клінічних ординаторів, магістрів, лікарів(провізорів) – інтернів, у т.ч. понад 1500 іноземних громадян з 64 країн світу.

За роки існування закладом підготовлено понад 85 тисяч фахівців, у т.ч. понад 3000 – з числа іноземних громадян з 68 країн. Вихованці закладу працюють у кожній четвертій країні світу та в усіх регіонах України. Кожен четвертий лікар та провізор в Україні – випускник Національного медичного університету ім. О. О. Богомольця.

Щорічно близько 1300 випускників університету поповнюють заклади вітчизняної системи охорони здоров’я та зарубіжних країн.image

З нагоди 175-річчя створення Національного медичного університету імені О. О. Богомольця Національна парламентська бібліотека України підготувала книжкову виставку «До 175-річчя відкриття Національного медичного університету ім. О. О. Богомольця (1841)».

В експозиції представлені документи і матеріали, що знайомлять з історією та сьогоденням Національного медичного університету імені О. О. Богомольця.

Наукові видання та матеріали конференцій НМУ ім. О. О. Богомольця  презентують науково-дослідну роботу навчального закладу, інноваційні проекти студентів університету, що отримали міжнародне визнання, узагальнюють світовий досвід та здобутки вітчизняних вчених-медиків. 

Численні публікації книжкової виставки дають уявлення про сучасні технології у медичній і фармацевтичній галузі та перспективи розвитку медицини в Україні.

На виставці представлено документи з фондів НПБУ. Для пошуку інших видань радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки та традиційними картковими каталогами.

 

Виставка експонується за адресою:

вул. Михайла Грушевського, 1; 2 поверх.

Термін експонування: 7 – 15 вересня 2016 р. 

 

Інформація підготовлена відділом СКД