Понеділок, 29 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

«ПРОШУСЬ ДО ВАС Я У ВЕСНУ…»


image2 червня 2016 р. в рамках співпраці з Просвітньо-культурним центром ”Есперанто”, очолюваним М. Я. Лінецьким (при Київському міському благодійному фонді ”Реальні справи”), у Національній парламентській бібліотеці України відбулася зустріч з відомим есперантистом, письменником, поетом, перекладачем і бардом Михайлом Бронштейном.

Народжений в Україні, у м. Хмельницькому, М. Бронштейн  зараз проживає у м. Тихвіні Ленінградської області і є нерідким гостем у Києві.

Есперантист з 1961 р., він розповів про свій творчий шлях та презентував виданий у січні цього року роман ”Я зорі запряг у свої мрії”. У романі йде мова про трагічну долю есперантського руху в Радянському Союзі під час ”великої чистки” у 30-ті роки минулого століття.

Михайло Бронштейн відповів на запитання присутніх, а тоді усі разом заспівали його пісень. Пісні звучали українською мовою та мовою есперанто.

У кінці зустрічі автор подарував бажаючим та бібліотеці кілька своїх книжок з автографами.

Почесним гостем зустрічі був Президент Української Есперанто Асоціації, Член Комітету Всесвітньої Есперанто Асоціації, відомий фотограф Євген Ковтонюк.

 

Підготовлено відділом документів іноземними мовами