Субота, 27 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Семінар на тему

«Травматична зброя. Актуальні питання» 

(у рамках проекту «Моя нова поліція:  

громадська підтримка реформи Національної поліції»)

 

12 квітня 2016 р. у рамках проекту «Моя нова поліція: громадська підтримка реформи Національної поліції» в Національній парламентській бібліотеці України відбувся семінар на тему «Травматична зброя. Актуальні питання», організований спільно з ТОВ «Інформаційно-юридична служба «Альфа».

Постановою Верховної Ради України «Про право власності на окремі види майна» від 17.06.1992 № 2471-XII. встановлено перелік майна, що не може перебувати у власності громадян та юридичних осіб, у тому числі – зброя та боєприпаси до неї. Всі поради, які дають випадкові люди, треба сприймати дуже обережно та скептично – оскільки часто вони йдуть від теоретиків, а не практиків. Краще за все консультуватися зі спеціалістами, – підкреслив заступник директора ТОВ «Інформаційно-юридична служба Альфа» Дмитро Мохнюк.

Під час презентації Д. Мохнюк ознайомив присутніх з видами зброї самооборони, яка за своїми конструктивними та тактико-технічними даними може використовуватись для самозахисту, захисту інших громадян, майна від злочинних та інших протиправних посягань.

Юрист-консультант Олексій Самусь розповів про правила використання травматичної зброї при самообороні і навів приклади з юридичної практики, коли мало місце перевищення меж необхідної оборони.

Працівники патрульної поліції – Дмитро Миколаїв і Сергій Шевченко поділилися цікавими фактами з власного досвіду та підкреслили, що бути власником зброї велика відповідальність.

По закінчені семінару доповідачі відповіли на численні запитання.

Участь у заході взяли Андрій Шульга, директор ТОВ «Інформаційно-юридична служба «Альфа»; Любов Квасюк, представник Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX); Катерина Бєлугіна, працівник патрульної поліції; курсанти Національної академії внутрішніх справ, користувачі та працівники НПБУ.

 

Інформацію підготовлено відділом ОК НПБУ