П’ятниця, 26 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання клубу «Бібліотека і Місто»

Презентація книги Михайла Кальницького

«Почтовая площадь – ворота Подола» (Київ: ВАРТО, 2015).

 

20 січня 2016 року в Національній парламентській бібліотеці України відбулося чергове засідання клубу «Бібліотека і Місто».  Гості клубу – відомий дослідник історії Києва Михайло Кальницький та представники видавництва «ВАРТО», презентували нову книгу 

image

М. Кальницького «Почтовая площадь – ворота Подола», що побачила світ у 2015 році.

«Ця книга стала першою у серії «Київська мозаїка», заснованої минулого року видавництвом «ВАРТО». Видання серії  в популярній формі розкриватимуть історію вулиць, площ, місцевостей Києва.   Адресована широкому колу читачів різного рівня підготовки вона буде цікавою всім, хто не байдужий до історії столиці України», – сказала  головний редактор видавництва Олена Насирова.

Презентоване дослідження М. Кальницького розповідає про місце і роль Поштової площі у історичній забудові  міста, про її ключові будівлі, про духовний і культурний контекст, про відомих діячів, в різний час дотичних до створення колориту Поштової площі.

Під час зустрічі автор детально зупинився на історії руйнування та відродження церкви Різдва Христова, архітектурних загадках поштового будиночка, долі млина Бродського, родзинці Києва – фунікулері,  будівлях, що знаходились у різний час на дніпровських причалах  біля Поштової площі.

Багатий ілюстративний матеріал зробив екскурс в історію надзвичайно захоплюючим.

Розповідь викликала неабиякий інтерес аудиторії. На чисельні запитання присутніх Михайло Кальницький надав вичерпні відповіді, а закінчилася зустріч автограф сесію.

 

Інформація підготовлена відділом СКД НПБУ