Понеділок, 6 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

21 жовтня 2015 р. у Національній парламентській бібліотеці України відбулася презентація 13-томного видання творів Левка Лук’яненка «Шлях до відродження» (К.: ТОВ «Юрка Любченка», 2014).

Зустріч  з Героєм України, організатором підпільної Робітничо-Селянської Спілки, членом-засновником Української Гельсінської Групи, головою Української Гельсінської Спілки і Української Республіканської партії, народним депутатом України Левком Григоровичем Лук’яненком зібрала велику аудиторію зацікавлених і небайдужих  читачів.  Серед присутніх були люди різного віку, але переважала студентська молодь.

Модерував презентацію Василь Овсієнко, відомий український громадський діяч, політв'язень, публіцист, історик дисидентського руху. З вітальним словом від Національної парламентської бібліотеки України виступила заступник генерального директора Галина Кириченко. Високо оцінили  презентоване  видання  соратники Левка Лук’яненка у боротьбі за незалежність України Богдан Горинь та Микола Кандиба.

Виступ Левка Григоровича Лук’яненка, його напутні слова, звернені в першу чергу до молоді, спонукали до жвавого обговорення і обміном думок щодо майбутнього України.

Присутні відзначили також відмінний поліграфічний рівень та вдале художнє оформлення видання (видавець Юрко Любченко).

Завершилася зустріч фото-  та автограф сесією.

 

                                                Інформація підготовлена відділом СКД НПБУ