Понеділок, 29 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Презентація книги

«Андріївський узвіз. Життя вулиці»


image

20 серпня 2015 року У Національній парламентській бібліотеці України відбулася презентація нової книги Д. В. Шльонського  «Андріївський узвіз. Життя вулиці». Захід було організовано спільно з ”Музеєм однієї вулиці”, директором якого є автор презентованої книги.

Андріївський узвіз – вулиця, що з’єднує Поділ зі Старим Києвом, невеличкий київський Монмартр, одна з візитних карток міста, улюблене місце прогулянок киян і гостей міста.

Створений у 1991 р.  ентузіастами-істориками і патріотами Андріївського узвозу ”Музей однієї вулиці” береже пам’ять про минуле вулиці, історію її будівель та людей, що мешкали тут у різні часи. Творцем музею і теперішнім його директором є Дмитро Васильович Шльонський, філолог за освітою, історик і колишній науковий співробітник музею Михайла Булгакова. Дмитро Васильович є автором кількох книг: "Андреевский спуск. Культурологический путеводитель" (1999, 2011), "Музей Одной Улицы. Путеводитель" (2002), "Посмертная маска" (2004), "Андреевский спуск. Его история и путеводитель по Музею Одной Улицы" (рос. – 2007, укр. – 2008). Споряджена великою кількістю нового фактографічного матеріалу, його нова книга є гарним подарунковим виданням.

Під час зустрічі з автором у залі панувала невимушена тепла атмосфера, коли присутні могли  поставити йому свої запитання і отримати цікаві і вичерпні відповіді.

На завершення, Д. В. Шльонський подарував книгу бібліотеці, а усі бажаючі змогли її придбати з особистим підписом автора.