Субота, 27 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Книжкова виставка

До 25-ї річниці прийняття Декларації про державний суверенітет України (1990 р.)


image

16 липня 1990 року Верховна Рада України першого скликання проголосила «державний суверенітет України як верховенство, самостійність, повноту і неподільність влади Республіки в межах її території та незалежність і рівноправність у зовнішніх зносинах».

Декларація про державний суверенітет України - перший державно-політичний документ, який проголосив суверенітет як державницький курс народу України, визначив основні напрямки внутрішньої і зовнішньої політики, економічного розвитку й державного будівництва, став правовим фундаментом для Конституції та законів України.

З нагоди 25-ї річниці прийняття Декларації про державний суверенітет України в Національній парламентській бібліотеці України розгорнуто книжкову виставку.

На виставці представлені видання, які містять документи, що відображають процес прийняття Декларації: законопроекти, пропозиції, стенограми їх обговорення, фундаментальні аналітичні статті, спогади і свідчення народних депутатів, які брали активну участь в процесі ухвалення Декларації про державний суверенітет України.

Експозиція також містить дослідження законодавчих процесів в Україні, в яких,  крім політичної оцінки Декларації, висвітлюються актуальні проблеми становлення Української держави. Виставку доповнюють матеріали конференцій та журнальних статей, присвячених цій важливій події.

На виставці представлено документи з фондів НПБУ. Для пошуку інших видань даної тематики радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки та традиційними картковими каталогами.

 

Виставка експонується за адресою: вул. Грушевського, 1, 2-й поверх.

Термін експонування: 15 липня – 20 серпня 2015 р.

 

 Інформація підготовлена відділом СКД