Субота, 27 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Книжкова виставка

До Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом

image

Щорічно 24 березня світова спільнота відзначає Всесвітній день боротьби з туберкульозом (World Tuberculosis Day).

Цей день був встановлений Всесвітньою організацією охорони здоров’я в ознаменування того, що саме цього дня у 1882 році лікар Роберт Кох оголосив про відкриття збудника туберкульозу. Це стало першим кроком на шляху діагностування і лікування небезпечного захворювання.

Кожен рік 24 березня Всесвітня організація охорони здоров’я проводить відповідні заходи щодо проведення Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом, метою якого є підвищення обізнаності про глобальну епідемію туберкульозу і зусилля по ліквідації цієї хвороби. 

В нашій державі проблема епідемії туберкульозу є особливо гострою. 20 років тому в Україні була оголошена епідемія цієї хвороби. За даними прес-служби Міністерства охорони здоров'я України, на сучасному етапі Україна віднесена до групи країн з високим рівнем захворюваності на туберкульоз (81 випадок на 100 тисяч населення) та посідає за цим показником сьоме місце в Європейському регіоні.

У боротьбі з хворобою в Україні було прийнято Закон України «Про затвердження Загальнодержавної цільової соціальної програми протидії захворюванню на туберкульоз на 2012-2016 роки», що свідчить про те, що на сьогодні питання боротьби з туберкульозом є одним з пріоритетів державної політики у сфері охорони здоров’я.

Серйозною підмогою у боротьбі з туберкульозом стають підвищення санітарної грамотності населення, поглиблення знань про причини виникнення, шляхи поширення, методи запобігання та лікування захворювання.

Цим питанням присвячена книжкова виставка, розгорнута в Національній парламентській бібліотеці України з нагоди Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом. Книжкові та періодичні видання, представлені на виставці, висвітлюють підходи щодо організації боротьби з туберкульозом на глобальному, регіональному, національному рівнях, сучасні тенденції діагностики та профілактики, а також шляхи підвищення ефективності лікування цього поширеного захворювання.

На виставці представлені документи і публікації із фондів НПБУ, інтернет-ресурси. Для пошуку інших видань радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки та традиційними картковими каталогами.

 

Виставка експонується за адресою: вул. Набережно-Хрещатицька, 1, 4-й поверх.

Термін експонування: 24 березня – 7 квітня 2015 р.

 

Інформація підготовлена відділом СКД