Субота, 27 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Книжкова виставка

До Всесвітнього дня поезії


Поезія - це завжди неповторність,
якийсь безсмертний дотик до душ
і

                                       Л. Костенко

 

 

 

 

image

21 березня  відзначається Всесвітній день поезії. Свято започатковане ЮНЕСКО у 2003 році. В цей день всі держави світу віддають належне поезії, відзначаючи важливу роль, яку вона відіграє в діалозі між культурами –  в діалозі, який є гарантом миру. Сила поезії безмежна. Вона  розкриває нам безкраї обрії, таємниці   природи,  життя, особисті  радощі й негаразди, допомагає зрозуміти історію народу.

Поезія, як зазначено в ухвалі ЮНЕСКО, може стати відповіддю на найгостріші та найглибші духовні запити сучасної людини, але для цього необхідно привернути до неї якнайширшу громадську увагу.

Національна парламентська бібліотека України з нагоди Всесвітнього дня поезії підготувала книжкову виставку. 

Увазі читачів запропоновані поетичні збірки наших сучасників, а також поетів української діаспори – лауреатів Національної премії України імені Тараса Шевченка 2000 – 2014 років. Мета книжкової виставки – допомогти читачеві зрозуміти музику сучасної української поезії дати поштовх до проростання її в добре слово, добрі вчинки та добру думку,  вказати кожному шлях до творчого самопізнання.

На виставці представлені документи із фондів НПБУ. Для пошуку інших видань радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки та традиційними картковими каталогами.

 

Виставка експонується за адресою: вул. Грушевського, 1; 2-й поверх.

 

Термін експонування: 19 березня5 квітня 2015 р.

 

 

Інформація підготовлена відділом СКД