Середа, 24 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Зустріч з лауреатом Національної премії України імені Тараса Шевченка,

поетом  Леонідом Горлачем


image

3 березня 2015 року в Національній парламентській бібліотеці України відбулося п’ятнадцяте засідання  Шевченкознавчих студій, гостем якого був лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка (2013), поет Леонід Горлач.

Високу відзнаку своєї творчості Леонід Никифорович отримав за книгу «Знак розбитого ярма», що вийшла друком у видавництві «Ярославів Вал» у 2012 році. Передмову до книги написав відомий літературний критик М. Слабошпицький, який, підсумовуючи творчий шлях письменника у літературі, зазначив: «Як на мене, то саме книжки Леоніда Горлача дають вдячний матеріал для спостереження про те, як послідовно усвідомлює поезія весь драматизм людського існування».

Модератор заходу – відповідальний секретар Національної спілки письменників України О. Бакуменко, розповів про творчий доробок  поета та його роботу у Спілці письменників.

З інтересом учасники студій слухали виступ Леоніда Горлача, який поділився своїми міркуваннями щодо відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка, розповів про відвідання місць, де бував Великий Кобзар, прочитав свої нові ліричні вірші. Поет, як чудовий співрозмовник, залишив приємні враження у присутніх своєю щирістю та відкритістю.

У заході також узяли участь поети Сергій Цушко, Віктор Шлапак, Володимир Жетков, Олег Безкровний, прозаїки Анатолій Птіцин, Анатолій Зубар та Євген Новіков, студенти Київського коледжу культури і мистецтв, працівники бібліотек міста Києва.

Гості тепло вітали Леоніда Горлача та побажали йому міцного здоров’я, творчого натхнення, приємних зустрічей з шанувальниками поетичного слова. 

 

Інформація підготовлена відділом СКД