Субота, 4 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання Клубу прихильників книги «Субота у Бегемота»

 

Зустріч з  театральним критиком, журналістом  Олегом Вергелісом


17 січня 2015 року  до клубу прихильників книги «Субота у Бегемота» завітав театральний критик, журналіст Олег Анатолійович Вергеліс. Він поділився своїми враженнями про Театр, який ще не так давно хвилював мільйони глядацьких сердець. Його прониклива розповідь була присвячена таким видатним українським акторам, як Наталя Ужвій, Нонна Копержинська, Микола Яковченко, Андрій Сова, Ада Роговцева, Олександр Корнійчук.  Всі ці особистості – любимі, культові і знакові для України. Непросто, а часом і драматично, складалася їхня людська і творча доля. Про зигзаги їх доль  2012 року Олег Вергеліс видав книгу нарисів під назвою «Билет на вчерашний спектакль». Свою мету автор виклав у вступному слові: «…Не сомневаюсь, каждый увидит в отражениях … «осколков» разбитого прошлого  (где отсвечивает и творческое, и личное, и общественное) только то, что захочет увидеть… Только это не «идеализация» ушедшей епохи. Того трудного времени, в котором многим из них пришлось жить, творить. Здесь, скорее, напоминание: подлинный Театр невозможен без идеального. Без недосягаемого».

Члени клубу, серед яких  є багато театралів, тепло дякували Олега Вергеліса за відновлення пам’яті про театральних корифеїв та висловили сподівання, що розпочата тема буде продовжена у його наступних книгах.

Національній парламентській бібліотеці України Олег Анатолійович подарував книгу «Билет на вчерашний спектакль: Этюды в ностальгических тонах» з таким дарчим написом: «Шановні друзі… Хай минуле, про яке тут написано, допоможе вам зрозуміти сучасне і майбутнє. З повагою Олег Вергеліс».

 

 

            Інформація підготовлена відділом СКД.