Понеділок, 29 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

До 155-річчя з дня народження

Л. Л. Заменгофа

 

13 грудня 2014 р. в Національній парламентській бібліотеці Україні відбулася зустріч з нагоди 155-річчя автора міжнародної мови есперанто Людвіка Лазаря Земенгофа та 60-річчя прийняття Резолюції Генеральної Асамблеї ЮНЕСКО на підтримку мови есперанто.

imageЗустріч проводилася в рамках співпраці бібліотеки з просвітньо-культурним центром «Есперанто», головою правління якого є М. Я. Лінецький.

Співробітництво Бібліотеки з просвітньо-imageкультурним центром «Есперанто» розпочалося 2012 року, коли голова його правління передав як дар до фонду Бібліотеки близько 300 книг.

Присутніх привітала завідувач відділу документів imageіноземними мовами Кот Наталія Антонівна, яка принагідно розповіла про діяльність бібліотеки і, зокрема, її профільного відділу.

Зі  вступним слово виступив настоятель греко-католицької церкви о. Сергій Прудко. Він розповів про життя Л. Л. Земенгофа і його внесок у створення, розвиток і розповсюдження есперанто.  

Ковтонюк Євген, президент і засновник Української Есперанто Асоціації, член комітету Всесвітньої Есперанто imageАсоціації, розповів про значення мови есперанто у світі і зацитував висловлювання видатних людей про неї. Також він подарував бібліотеці книжку творів Шевченка у перекладі на мову есперанто.

На закінчення зустрічі її учасники підхопили пісні, які українською та есперанто заспівала  есперантистка Наталія Іванова.

Для учасників зустрічі було підготовлено 2 невеликі книжкові виставки: граматика  есперанто 16-ма мовами світу та нові видання мовою есперанто:

 

 

 

imageimage

 

 

 

 

 

Інформацію підготовлено відділом ДІМ