П’ятниця, 19 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Чотирнадцяте засідання Шевченкознавчих студій

 

«Молоді українські кінорежисери  до 200-річчя Тараса Шевченка»           

 

 

26 листопада 2014 року у Національній парламентській бібліотеці України відбулося чотирнадцяте засідання бібліотечних Шевченкознавчих студій за темою: «Молоді українські кінорежисери  до 200-річчя Тараса Шевченка».             

З цієї нагоди в гості до Бібліотеки завітали Василь Вітер, заслужений діяч мистецтв України, засновник студії «Віател»,  директор Інституту екранних мистецтв Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенка-Карого, випускники Інституту 2014 року – члени творчого об’єднання молодих українських кінематографістів «Вільні» Наталя Ноєнко і Арсен Бортник, та директор студії «Віател» Галина Криворчук.

Учасникам засідання було запропоновано переглянути 2 короткометражні стрічки:

«Казка про Катерину» (режисер  Наталія Ноєнко) за  поемою Кобзаря «Катерина» та «Як Шевченко шукав роботи» (режисер Арсеній Бортник) за одноіменним сатиричним нарисом Осипа Маковея.

І перший, і другий фільм отримали високі оцінки глядачів. З великим інтересом  був сприйнятий виступ керівника мистецької майстерні Василя Вітра, який розповів про особливості цього курсу, прагнення і творчі здобутки випускників, перспективи українського кіно на найближчий час.

Особливо тепло аудиторія зустріла виступи режисерів Наталки Ноєнко та Арсена Бортника. Присутні   побажали молодим режисерам творчих успіхів і висловили віру в те, що завдяки таким молодим, талановитим митцям у українського кіно майбутнє Є.

Цю ж думку підтвердила директор кіностудії «Віател» Галина Криворчук,  де випускники мають можливість втілювати свої плани.

 

 

Інформація підготовлена відділом СКД НПБУ