Субота, 4 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Юрій Фурманов – медик і літератор

 

image8 листопада 2014 року відбулося чергове засідання клубу прихильників книги «Субота у Бегемота», на якому в рамках проекту «Пам’ятні зустрічі з медиками-літераторами» гостем  був доктор медичних наук, керівник  відділу експериментальної хірургії Національного інституту хірургії та трансплантології  ім. О. О. Шалімова АМН України, професор Юрій Олександрович Фурманов. 

Лауреат Державної премії України, заслужений діяч науки і техніки України Юрій Фурманов є автором та співавтором 200 наукових статей, 20 патентів, 3 монографій в галузі медицини.

Шанувальники книг знають Юрія Олександровича ще і як літератора. Він – член Національної спілки письменників України, автор численних публіцистичних і науково-популярних статей в багатьох українських та зарубіжних журналах, автор 6 книг прози та поезії. Серед них: «Жук, Мохер и другие», «Трансплантация», «Всеми правдами», «Бег по пересеченной местности», «Сотвори себе кумира» та інші. Ці книги про непрості будні клініки, складні людські відносини, про спільні біди і радості, важкий труд хірургів. Для автора характерні спостережливість, ліричність, м’який гумор.

З теплотою і гордістю Юрій Фурманов розповів учасникам засідання про своє становлення в медицині та літературі, про свого батька О. Фурманова, про свого першого вчителя-хірурга І. М. Сліпуху, співпрацю з О. Шалімовим, про дружбу з М. Амосовим, С. Федоровим.

Наприкінці зустрічі автор продекламував декілька своїх віршів.

 

Інформація підготовлена відділом СКД.