Неділя, 28 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Книжкова виставка

 

ДЕНЬ РОДИНИ

 
 imageУкраїнський День родини відносно молоде свято і відзначається з 2012 року. Відповідний Указ Президента України № 1209/2011 "Про відзначення в Україні деяких пам’ятних дат і професійних свят"  був підписаний 30 грудня 2011 року. Святкування цього дня має щорічний характер і встановлено на 8 липня.

Родина являє собою організовану соціальну групу, а її представники пов’язані між собою не тільки спільністю побуту, а й взаємною моральною відповідальністю, а також соціальною необхідністю, яка зумовлює потребу суспільства в духовному і фізичному самовідтворенні, звідси, мабуть і походить вираз: сім’я – осередок суспільства, який належить до найважливіших суспільних і державних цінностей.

Для дітей родина – це своєрідне середовище, в якому у дитини складаються умови його психічного, фізичного, інтелектуального та емоційного розвитку. Для дорослої людини вона є джерелом реалізації цілої низки її потреб.

imageДо Дня родини в Національній парламентській бібліотеці України було підготовлено книжкову виставку. На експозиції представлено літературу, що аналізує  особливості та проблеми сучасної сім’ї у вихованні дітей, типові помилки у ставленні батьків до дітей, найбільш поширені моделі батьківської поведінки. Розкриваються засоби і методи, спрямовані на поліпшення сімейного виховання, корекцію взаємин дорослих і дітей у сім’ї. На виставці представлено документи з фондів НПБУ. Для пошуку інших видань радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки та традиційними картковими каталогами. 

Виставка експонується за адресою: вул. Грушевського, 1; 2-й поверх.

Термін експонування: 8 липня – 15 серпня 2014 р.

 

Інформація підготовлена відділом СКД