Субота, 27 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Книжкова виставка

 

28 червня – День Конституції України



imageУ ніч із 27 на 28 червня 1996 року Верховна Рада України прийняла новий Основний закон України – Конституцію незалежної української держави. Цей день згідно з Конституцією був проголошений державним святом українського народу – Днем Конституції України.

Конституція визначила Україну як суверенну інезалежну, демократичну, соціальну і правову державу, а найвищою соціальною цінністю – людину, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканість і безпеку. Вона закріпила правові основинезалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність, основи суспільного і політичного ладу, проголосила принципи державного будівництва, судочинства, права і свободи  громадян. Конституція стала стабілізуючим чинником суспільно-політичних, економічних та соціальних процесів в Україні, сприяла розвитку  духовної сфери життєдіяльності суспільства.

imageДо Дня Конституції України у Національній парламентській бібліотеці України організовано книжкову виставку.На виставці представлено книги та періодичні видання з питань основ конституційного ладу, правового становища громадян в Україні, структури та організації законодавчої, виконавчої та судової гілок влади, територіального устрою тощо. Серед видань, що експонуються на виставці, пропонуємо ознайомитись із наступними документами: Словська І. Є. «Конституційно-правовий статус парламенту – Верховної Ради України», Мірошниченко Ю. Р. «Конституційно-правове забезпечення народовладдя в Україні», «Конституційні засади державотворення і правотворення в Україні: проблеми теорії і практики», Мацькевич М. М. «Конституційно-правові засади забезпечення культурних прав і свобод людини та громадянина в Україні», Головін А. С. «Права людини: інтерпретаційна діяльність Конституційного Суду України» та іншими.

На виставці представлено документи із фондів НПБУ. Для пошуку інших видань радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки та традиційними картковими каталогами.

 

Виставка експонується за адресою: вул. Грушевського, 1, 2-й поверх. Термін експонування: 26 червня – 15липня 2014 р.

 

Інформація підготовлена відділом СКД