Субота, 27 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

image

14 лютого в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулося засідання Пісенно-туристського клубу.

Розпочав засідання керівник клубу Ігор Корольков з обговорення організаційних питань та плану роботи клубу на перше півріччя 2024 року. Порадив членам клубу не відмовлятися від походів взимку й поділився маршрутами цікавих одно-дводенних екскурсій та походів вихідного дня.

Змістовну розповідь про подорож селами Кагарлицького району (нині Обухівського району) Київської області презентувала Лариса Горбатова. Кагарличчина в силу свого географічного розташування та особливостей історичного розвитку має багато пам'яток історії культури та архітектури – чим і приваблює туристів. З цікавістю вона оглянула в с. Слобода церкву Святої Анни (1852 р.), у внутрішньому оздобленні якої збереглися розписи ХІХ ст.  та дерев’яну церкву Святого Миколая (1851 р.) у с. Кадомка. Побувала мандрівниця і у меморіальному музеї народного художника України Карпа Дем'яновича Трохименка села Сущани. Л. Горбатовій запам’ятався цей край своєю красою, неповторністю та гостинністю. 

Спогадами про найцікавіші походи з Володимиром Ярмошем поділилась Людмила Піроцька. Присутні вшанували його пам’ять, переглянувши фрагменти відео походів, які він організовував і фільмував.

Про базові навички, які необхідні кожному для збереження життя під час війни, розповіла колишній лікар Тетяна Даніш. Особливу увагу вона звернула на різні техніки дихання, що допомагають боротися зі стресом та показала декілька вправ.

Присутні з задоволенням послухали жартівливу розповідь Юрія Симонова та вірші Олександра Дубініна, а улюблені пісні туристів підтримували позитивний настрій протягом всієї зустрічі.

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу соціокультурної діяльності Тетяна Кириленко