Неділя, 28 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

           

Зустріч з письменником-сценаристом Сергієм Шинкаруком

 

25 січня 2024 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулася зустріч з письменником-сценаристом Сергієм Шинкаруком.

Сергій Владиславович Шинкарук – український письменник, сценарист, володар літературних і телевізійних премій.

Його перу належать книги: «Термінове відрядження», «Друга спроба», «Найпростіша справа», «Викрадення “Гетьмана”», «Чому я не стану президентом» «Дев'ять з половиною днів», «Смерть блазня», «Супершоу», «Основний інстинкт». Окремі твори друкувалися у періодичних виданнях «Київські відомості», «Газета по-київськи», а нові повісті й оповідання видаються на сторінках журналів «Фонтан», «Радуга». Головна характеристика книг автора – різноманітність жанрів, але їх об’єднує головне: фірмовий гумор та здатність захоплювати й дивувати читачів.

З жовтня 2005 року  працює сценаристом в «Студії Квартал-95».

Брав участь в написанні сценаріїв до телевізійних проєктів: «Вечірній квартал», «Київ Вечірній», «Неділя з Кварталом», «Україно, вставай!», «Пороблено в Україні»; шоу-програм «Танці з зірками», «Бійцівський клуб»; святкових концертів «23 лютого в великому місті», «8 березня у великому місті»; мультсеріалу «Казкова Русь» та ін.

Під час зустрічі Сергій Шинкарук розповів про перші кроки у творчості, професійні успіхи й здобутки. Презентував нову книжку «Обирай знову», до якої увійшли повісті та оповідання, написані з 2017 по 2022 роки. Поділився досвідом та особливостями роботи над сценаріями до гумористичних телевізійних програм.

В авторському виконанні влучно й талановито прозвучали іронічні та сатиричні оповідання, в яких він з м’яким гумором описав наше сьогодення й далеке майбутнє.

Яскравим доповненням до розповідей став перегляд фрагментів номерів з шоу-програм за його сценаріями.

Плавно та органічно зустріч перейшла до живого і невимушеного спілкування, а запитання, відповіді та коментарі створили затишну й доброзичливу атмосферу.

Наприкінці заходу всі охочі мали можливість придбати книги С. Шинкарука та взяти участь в автограф-сесії, а декілька примірників книг з дарчим написом автор подарував користувачам бібліотеки.

Присутні подякували Сергію Шинкаруку за цікаву розповідь, гарний настрій та подаровані позитивні емоції. Побажали творчого натхнення, нових книжок і вдячних читачів!

 

                                             Інформацію підготувала головний бібліотекар

                                         відділу соціокультурної діяльності Тетяна Кириленко